

#### **Sheraton Downtown Phoenix**

## <u>Thursday, February 6th</u> - <u>Sign Up for Pre-Conference Events</u>

9 am - 12 pm: Indigenous Youth Leadership Cohort Gathering (2nd floor)

**12 pm - 3 pm:** Healing Circle Training (Maryvale - 2nd floor)

**1 pm - 4 pm:** Conference Registration Opens (Ballroom Foyer - 2nd floor)

**12 pm - 2 pm:** Arizona State University Downtown Campus Tours available (*tentative*) Sign Up Required

- ASU Sandra Day O'Connor College of Law
- ASU Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

1 pm - 4 pm: UNITY Welcome Networking Event (light refreshments provided)

Sign Up Required

3:30 pm - Arizona Science Center CEO Welcome Message (tentative)

**7 pm - 9 pm**: Meet Up with Other Native Youth from your Regions! (Ballroom 2nd floor) Empowerment Night for NUC Reps with the NUC Executive Committee

# Friday, February 7th - Digital Storytelling Training Day 1

7 am - 5 pm Conference Registration (Ballroom Foyer - 2nd floor)

8 am - 5 pm Exhibitors & Vendors (Ballroom Foyer - 2nd floor)

8:30 am Emcee One Morning Music (Ballroom 2nd floor)

9:00 am Opening General Assembly (Ballroom 2nd floor)

- NUC EC Co-President Welcome - Watson Whitford & Katy Johnston

- Local Elder Land Acknowledgement
- Cultural Blessing San Carlos Apache Youth Council with Miss Indian Arizona (tentative)
- Roll Call NUC EC Secretary Jalen Harvey

## 9:30 am Native Youth Digital Storytellers Panel

Moderator: Mahiya Ramirez, NUC EC Vice President & Southern Plains Representative

- Mariah Hernandez-Fitch, 25 Under 25 Awardee
- Evelyn Enos, 25 Under 25 Awardee
- Ian Teller, 25 Under 25 Awardee
- Faith liukes, 25 Under 25 Awardee

**10:00** am Keynote Speaker: Kusem Goodwin, Coeur d'Alene, Actor, Rez Ball (Netflix) Moderator: Jalen Harvey, NUC EC Secretary & Western Representative

## 10:45 am Meet your Trainers - Breakout Instructions

- Rachel Mosley
- LoVina Louie
- J'Shon Lee
- Tommy Ghostdog
- Advisor Training Dr. Pearl Yellowman
- Videographers Support Team

**11:00 am Break -** Head to your Breakout Rooms (15 mins)

#### 11:15 am Digital Storytelling Curriculum Session 1: (1 hr)

- Rachel Mosley (room TBD)
- LoVina Louie (room TBD)
- J'Shon Lee (room TBD)
- Tommy Ghostdog (room TBD)
- Advisor Training Dr. Pearl Yellowman (room TBD)

## **12:15 pm Lunch** (On your own) (1 hr 45 min)

- 12:15 pm Meet & Greet Photos with *Nextflix Rezball Actor* at the UNITY Store (45 mins)

## 2:00 pm Curriculum Session 2 (Return to Assigned Rooms) (1.5 hours)

- Advisor Training - Dr. Pearl Yellowman (room TBD)

- 3:30 pm Break (15 min) Visit Exhibitors
- 3:45 pm Curriculum Session 3 (Return to Assigned Rooms) (1.5 hours)
- **5:15 pm Dinner** (On your Own) (1 hr 45 min)
- 7:00 pm UNITY Intertribal Round Dance (Ballroom 2nd floor)
- **8:30 pm** Water break (15 mins)
  - Evaluation Give-away Announcement!
- 8:45 pm Round Dance Resumes

**10:30 pm -** Closing

12:00 am - Curfew hours - Get Some Rest!

## Saturday, February 8th - Digital Storytelling Training Day 2

8 am - 3 pm Conference Registration (Ballroom Foyer - 2nd floor)

8 am - 5 pm College & Career Fair Exhibitors & Vendors (Ballroom Foyer - 2nd floor)

## 7:00 am NUC EC Business Meeting Part 1 (Meeting Room TBA - 2nd floor)

- Continental Breakfast Registration Required
  - Youth Council Reports
  - Executive Committee Updates & Initiative
  - National Conference Theme & Logo

## 8 am Emcee One Morning Music (Ballroom - 2nd floor)

- Day One Evaluations Announcement of Winners
  - HOKA Shoe Giveaway

8:25 am Special Message from Chris (live streaming)

## 8:30 am Morning General Assembly (Ballroom - 2nd floor)

- Native Youth Emcees Welcome
- Cultural Blessing: Chi'Chino Spirit O'odham Dance Group tentative

## 8:45 am Indigenous Stories of Hope Panel Discussion (45 mins)

International Indigenous Youth Leadership Cohort

- 9:30 am Keynote Address: Che Jim, Dine, Native Content Creator
- 10:00 am Instructions for Speed Workshops, NUC, and Advisors
- 10:15 am Break (15 min) College & Career Fair Visit Exhibitors
- 10:30 am Speed Workshops (Return to Ballroom 2nd floor)
  - **10:30 am** Speed Workshop 1 (25 mins)
  - **11:00 am** Speed Workshop 2 (25 mins)
  - **11:30 am** Speed Workshop 3 (25 mins)
  - **12:00 pm** Speed Workshop 4 (25 mins)
- 12:30 pm Luncheon & UNITY Mock Pageant (Ballroom 2nd floor) (1 hr)
  - 12:30 pm Lunch is served
  - 12:45 pm UNITY Mock Pageant (Win a Free 2026 Midyear Registration)
  - 12:45 pm Rezball Meet & Greet Photos at the UNITY Store tentative
- 1:30 pm Break (15 min) Head to your Breakout Rooms
- 1:45 pm Curriculum Session 4 (Return to Assigned Rooms) (1 hr 30 mins)
  - Advisor Training Dr. Pearl Yellowman (room TBD)
- **3:15 pm Break** (15 min) Visit Exhibitors
- 3:30 pm Curriculum Session 5 (Return to Assigned Rooms) (1 hr 45 mins)
- 5:15 pm Dinner Break (On your Own) (1 hr 45 min)
- 7:00 pm UNITY O'odham Cu:dk (Social Dancing) (Ballroom 2nd floor)
- 8:30 pm Chicken Scratch Dance featuring Group Passion, Tohono O'odham Nation
- 10:30 pm Closing
- 12:00 am Curfew hours Get Some Rest!

## Sunday, February 9th - Digital Storytelling Presentations Day 3

## 8 am - 12 pm Exhibitors & Vendors (Ballroom Foyer - 2nd floor)

## 7:00 am NUC EC Business Meeting Part 2 (Meeting Room TBA - 2nd floor)

- Continental Breakfast Pre-Registration Required
  - Youth Council Reports
  - Executive Committee Updates & Initiative
  - National Conference Theme & Logo

## 8:30 am Emcee One Morning Music (Phoenix Ballroom CDE - 2nd floor)

## 9:00 am General Assembly

- Cultural Blessing: Hopi Youth Group (tentative)
- Day Two Evaluations Announcements & Giveaways

## 9:30 am Highlighting Top Team Projects: Each of the Top 10 Issues

- TikTok videos
- UNITY News
- PSA Graphics

# 10:15 am Keynote Speaker - Colton Shone, Good Morning Arizona Anchor and Mary Kim Titla, UNITY Executive Director

## 11:00 am - UNITY Earth Ambassador & Healing Circle Presentation

- Save the Dates for regional trainings
- Apply to be an Earth Ambassador

## 11:15 am - UNITY Trainers Reflections, Next Steps & Ice-breakers

- Rachel Mosley & LoVina Louie
- JShon Lee & Tommy Ghostdog
- Dr. Pearl Yellowman
- Videographers

## 11:30 am - Message from UNITY Executive Director, Mary Kim Titla

## 11:45 am - Closing Prayers and Friendship Circle

See you In San Diego!