

Sheraton Downtown Phoenix

Thursday, February 6th - Sign Up for Pre-Conference Events

9 am - 12 pm: Indigenous Youth Leadership Cohort Gathering (Maryvale A -2nd floor)

12 pm - 3 pm: Healing Circle Training (Maryvale A -2nd floor)

- **12 pm 2 pm:** Arizona State University Downtown Campus Tours available (*tentative*) Sign Up Required
 - ASU Sandra Day O'Connor College of Law
 - ASU Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication
- **11 am 4 pm**: Explore the *Arizona Science Center (mention UNITY for Free Admission)* 2 pm- 3:30 pm Reception Refreshments Provided
- 4 pm 6 pm: Conference Registration Opens (Encanto Foyer 2nd floor)
- 7 pm 9 pm: Meet Up with Other Native Youth from your Regions! (Valley of the Sun Ballroom 2nd floor) Empowerment Night for NUC Reps with the EC

 Fun & Games with the UNITY Trainers

Friday, February 7th - Digital Storytelling Training Day 1

- 7 am 5 pm Conference Registration (Valley of the Sun DE Foyer 2nd floor)
- 8 am 5 pm College & Career Fair Exhibitors & Vendors (Valley of the Sun ABC Foyer)
- 8:30 am Emcee One Morning Music (Valley of the Sun Ballroom 2nd floor)
- 9:00 am Opening General Assembly (Valley of the Sun Ballroom 2nd floor)

- NUC EC Co-President Welcome Watson Whitford & Katy Johnston
- Local Elder Land Acknowledgement
- Cultural Blessing San Carlos Apache Youth Council with Miss Indian Arizona (tentative)
- Roll Call NUC EC Secretary Jalen Harvey

9:30 am Native Youth Digital Storytellers Panel

Moderator: Mahiya Ramirez, NUC EC Vice President & Southern Plains Representative

- Mariah Hernandez-Fitch, 25 Under 25 Awardee
- Evelyn Enos, 25 Under 25 Awardee
- lan Teller, 25 Under 25 Awardee

10:00 am Keynote Speaker: Kusem Goodwin, Coeur d'Alene, Actor, Rez Ball (Netflix) Moderator: Jalen Harvey, NUC EC Secretary & Western Representative

10:45 am Meet your Trainers - Breakout Instructions

- Rachel Mosley (Camelback Room 2nd Floor)
- LoVina Louie (Maryvale A Room 2nd Floor)
- J'Shon Lee (Paradise Valley Room 2nd Floor)
- Tommy Ghostdog (Deer Valley Room 2nd Floor)
- Advisor Training Dr. Pearl Yellowman (Valley of the Sun Ballroom 2nd Floor)
- Videographers Gila River Broadcasting Support Team on Saturday

11:00 am Break - Head to your Breakout Rooms (15 mins)

11:15 am Digital Storytelling Curriculum Session 1: (1 hr)

- Rachel Mosley (Camelback Room 2nd Floor)
- LoVina Louie (Maryvale A Room 2nd Floor)
- J'Shon Lee (Paradise Valley Room 2nd Floor)
- Tommy Ghostdog (Deer Valley Room 2nd Floor)
- Advisor Training Dr. Pearl Yellowman (Valley of the Sun Ballroom 2nd Floor)

12:15 pm Lunch (On your own) (1 hr 45 min)

- 12:15 pm Meet & Greet Photos with *Nextflix Rezball Actor* at the UNITY Store (45 mins)

2:00 pm Curriculum Session 2 (Return to Assigned Rooms) (1.5 hours)

 Advisor Training - Dr. Pearl Yellowman (Valley of the Sun Ballroom - 2nd Floor) Ends at 3 pm

- 3:30 pm Snack Break (15 min) Visit Exhibitors (Valley of the Sun ABC Foyer)
- **3:45 pm Curriculum Session 3** (Return to Assigned Rooms) (1.5 hours)
- **5:15 pm Dinner** (On your Own) (1 hr 45 min)
- 7:00 pm UNITY Intertribal Round Dance (Valley of the Sun Ballroom 2nd floor)
- **8:30 pm** Water break (15 mins)
 - Evaluation Give-away Announcement!
- 8:45 pm Round Dance Resumes

10:30 pm - Closing

12:00 am - Curfew hours - Get Some Rest!

Saturday, February 8th - Digital Storytelling Training Day 2

7:00 am NUC EC Business Meeting Part 1 (Maryvale B - 2nd Floor)

- Continental Breakfast Registration Required
 - Youth Council Reports
 - Executive Committee Updates & Initiative
- 8 am 3 pm Conference Registration (Valley of the Sun DE Foyer)
- 8 am 5 pm College & Career Fair Exhibitors & Vendors (Valley of the Sun ABC Foyer)

8 am Emcee One Morning Music (Valley of the Sun Ballroom)

8:15 am - Day One Evaluations HOKA Shoe Giveaway - Must be Present to Win Special Message from Chris (Live Streaming)

8:30 am Morning General Assembly (Valley of the Sun Ballroom)

- Overflow Room (Maryvale B 2nd floor)
- Native Youth Emcees Welcome
- Cultural Blessing: Chi'Chino Spirit O'odham Dance Group

8:45 am Indigenous Stories of Hope Panel Discussion (45 mins)

International Indigenous Youth Leadership Cohort

9:30 am Keynote Address: Storytelling through Music & Language - Cory Still, Cherokee, UNITY Alumni, UNITY Drum

10:00 am Instructions for Speed Workshops, Advisors Visit Exhibitors

10:15 am Break (15 min) College & Career Fair - Visit Exhibitors

10:30 am Speed Workshops (Return to Valley of the Sun Ballroom - 2nd floor)

- **10:30 am** Speed Workshop 1 (25 mins)
- **11:00 am** Speed Workshop 2 (25 mins)
- **11:30 am** Speed Workshop 3 (25 mins)
- **12:00 pm** Speed Workshop 4 (25 mins)

12:30 pm Luncheon & UNITY Mock Pageant (Valley of the Sun Ballroom) (1 hr) Overflow Room (Maryvale B - 2nd floor)

- 12:30 pm Lunch is served
- 12:45 pm UNITY Mock Pageant (Win a Free 2026 Midyear Registration)
- **1:30 pm Break** (15 min) Head to your Breakout Rooms

1:45 pm Curriculum Session 4 (Return to Assigned Rooms) (1 hr 30 mins)

- Rachel Mosley (Camelback Room)
- LoVina Louie (Maryvale A Room)
- J'Shon Lee (Paradise Valley Room)
- Tommy Ghostdog (Deer Valley Room)
- Advisor Training Dr. Pearl Yellowman (Valley of the Sun Ballroom)
- **3:15 pm Snack Break** (15 min) Visit Exhibitors (Valley of the Sun ABC Foyer)
- 3:30 pm Curriculum Session 5 (Return to Assigned Rooms) (1 hr 45 mins)
- **5:15 pm Dinner Break** (On your Own) (1 hr 45 min)
- 7:00 pm UNITY O'odham Cu:dk (Social Dancing) (Valley of the Sun Ballroom)
- 8:30 pm Chicken Scratch Dance featuring Group Passion, Tohono O'odham Nation

10:30 pm - Closing 12:00 am - Curfew hours - Get Some Rest!

Sunday, February 9th - Digital Storytelling Presentations Day 3

7:00 am NUC EC Business Meeting Part 1 (Maryvale B - 2nd Floor)

- Continental Breakfast Registration Required
 - Youth Council Reports
 - Executive Committee Updates & Initiative
- 8:30 am 12 pm College & Career Fair Exhibitors & Vendors (Valley of the Sun Foyer)
- 8:30 am Emcee One Morning Music (Valley of the Sun Ballroom 2nd floor)

9:00 am General Assembly

- Cultural Blessing: (tentative)
- Day Two Evaluations Announcements & Giveaways

9:30 am Highlighting Top Team Projects: Each of the Top 10 Issues

- UNITY News Youtube videos
- PSA Graphics
- Reels short videos

10:15 am Keynote Speaker - Colton Shone, Good Morning Arizona Anchor and **Mary Kim Titla**, UNITY Executive Director

11:00 am - UNITY Earth Ambassador & Healing Circle Presentation

- Save the Dates for regional trainings
- Apply to be an Earth Ambassador

11:15 am - UNITY Trainers Reflections, Next Steps & Ice-breakers

- Rachel Mosley & LoVina Louie
- JShon Lee & Tommy Ghostdog
- Dr. Pearl Yellowman

11:30 am - Message from UNITY Executive Director Mary Kim Titla

11:45 am - Closing Prayers and Friendship Circle

See you In San Diego!