Thursday, February 6th

Pre Conference

12 pm - 4 pm Healing Circle Training (Maryvale - 2nd floor)

4 pm - 6 pm Welcome Networking Event (Valley Overlook - 4th floor)

5 pm - 7 pm Conference Registration Opens (Phoenix Ballroom Foyer - 3rd floor)

6 pm - 8 pm Youth Empowerment Night for NUC Reps with the NUC Executive Committee (Maryvale -2nd floor)

Friday, February 7th

Day 1

7 am - 5 pm Conference Registration (Phoenix Ballroom Foyer - 3rd floor)

8 am - 5 pm Exhibitors & Vendors (3rd Street Foyer - 3rd floor)

8 am Morning Music (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

8 am Meet & Greet with Speaker (Phoenix Ballroom Foyer - 3rd floor)

8:30 am Opening General Assembly (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

- NUC EC
- Blessing
- Cultural
- Welcome
- Roll Call
- Unity News

9:30 am Keynote Address:

10:40 am Meet your Trainer/Announcements

- Environmental Advocacy
- Wellness Advocacy
- Cultural Advocacy
- Mental Health Advocacy
- Advisor Training

10:50 am Curriculum Session 1: (1 hr 25 min)

Environmental Advocacy (Phoenix Ballroom A - 3rd floor)

```
- Cultural Advocacy (Maryvale - 2nd floor)
      Mental Health (Camelback - 2nd floor)
10:50 am Advisor/Chaperone Session 1(Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)
(1 hr 25 min)
12:15 pm Lunch (On your own)
(1 hr 25 min)
1:45 pm Curriculum Session 2 (Return to Assigned Rooms)
(1 hr)
1:45 pm Advisor/Chaperone Session 2 (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)
(45 min)
2:45 pm Break
(15 min)
3 pm Advocacy in Action- Featuring local Community Advocates
(2 hrs)
   - Community Advocate 1 (Phoenix Ballroom A - 3rd floor)
  - Community Advocate 2 (Phoenix Ballroom B - 3rd floor)

    Community Advocate 3 (Maryvale - 2nd floor)

   - Community Advocate 4 (3rd Street Foyer - 3rd floor)
3 pm Rotation 1 (25 min Interval)
3:30 pm Rotation 2 (25 min Interval)
4 pm Rotation 3 (25 min Interval)
4:30 pm Rotation 4 (25 min Interval)
4 pm NUC EC Business Meeting with NUC Reps - Session1 (Phoenix Ballroom CDE -
3rd floor)
(1 hr)
5 pm Dinner (On your Own)
(2 hrs)
```

- Wellness Advocacy (Phoenix Ballroom B - 3rd floor)

7 pm UNITY Mock Pageant & Evening Session (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor) (3 hrs)

- 25 Under 25 Special Presentation
- UNITY Flag Presentation to NUC Members in Good Standing
- Instructions for Day One Evaluation
- Clan Activities: Fun & Games Social Night with UNITY Trainers & Executive Committee

Saturday, February 8th

Day 2

8 am - 3 pm Conference Registration (Phoenix Ballroom Foyer - 3rd floor)

8 am - 5 pm Exhibitors & Vendors (3rd Street Foyer - 3rd floor)

8 am Morning Music (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

8:30 am Morning General Assembly (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

- Native Youth Emcees Welcome and Announcement
- Day One Evaluations
- Giveaways and prizes for your feedback
- Blessing:
- Cultural Presentation
- UNITY News

9 am Keynote Speaker:

9:45 am Instructions for Speed Workshops, NUC and Advisors (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

- **10 am** Speed Workshop 1 (25 mins)
- **10:30 am** Speed Workshop 2 (25 mins)
- **11 am** Speed Workshop 3 (25 mins)
- **11:30 am** Speed Workshop 4 (25 mins)

11 am NUC EC Business Meeting - Session 2 (Maryvale - 2nd floor)

12 pm Luncheon & Program (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor) (1 hr 30 min)

```
1:30 pm Break
(15 min)
1:45 pm Curriculum Session 3 (Return to assigned rooms)
(1 hr 30 min)
1:45 pm Advisor/Chaperone Session 3 (Ahwatukee - 2nd floor)
(1 hr 15 min)
3:15 pm Break
(15 min)
3:30 pm Curriculum Session 4 (Return to assigned rooms)
(1 hr 30 min)
3:30 pm Advisor/Chaperone Session 4 (Ahwatukee - 2nd floor)
(1 hr)
5 pm Dinner (On your own)
(2 hrs)
7 pm UNITY Round Dances: Intertribal Round Dance (Phoenix Ballroom CDE - 3rd
floor)
7:30 pm Meet & Greet: Photos with Keynote Speakers (3rd Street Foyer - 3rd floor)
9 pm UNITY Round Dances
(2 hrs)
                                                                      Day 3
Sunday, February 9th
```

8:30 am Morning Music (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

9 am Closing General Assembly (Phoenix Ballroom CDE - 3rd floor)

- Native Youth Emcees Welcome and Announcements
- Blessing:
- Cultural Sharing
- UNITY News
- 9:30 am Reports on Top Four Advocacy Plans

10:30 am Day Two Evaluation

- Earn Prizes for your feedback

10:45 am Keynote Speaker

11:30 am NUC Executive Committee Initiative:

11:45 am Wrap Up/ Closing Friendship Circle

12 pm UNITY Midyear Conference Concludes